2013. április 23., kedd

Egyszerű szoknya varrása kezdőknek


A napokban 2 szoknyát is varrtam a lányomnak, életemben először, de nem utoljára.
Egyszerűen nagyszerű és a kisasszony nagyon imádja.
2 adatra van szükség,először a derékbőséget mérjük le,majd szorozzuk kettővel,aztán azt mérjük meg,jogy milyen hosszút szeretnénk.
A szép esés miatt jobb,ha 2x vesszük a derékbőséget,de ha úgy jön ki,akkor is minimum 1,5szeresét érdemes.
Most már megvan,hogy milyen méretű szoknyát szeretnénk, a kiszabáshoz azonban még vegyük figyelembe a varrás szélességet.Tehát a derékbőséghez adjunk még másfél centit,ami az oldalvarráshoz kell. A hosszánál pedig a felvarrás és a gumi bevarrás miatt kell még hozzáadni,pl felvarráshoz 1,5 cm és a guminál érdemes 2 cm szélessel dolgozni,ott még arra hagyj rá fél centit,hogy ne legyen szűk,és 1-1.5 centi a varrás.tehát a hosszához adj 3-3.5cm-t, úgy szabd ki. Remélem sikerült érthetően leírnom.
Szabd ki a téglalapod,aztán ülhetünk a géphez.

Előszór az oldalát varrjuk össze

Utána tűzd fel az alját és varrd fel.Ezután jöhet a teteje. Ne feledd,itt a gumiszélességéhez adj fél centit a varráshoz. Eszerint tűzd az anyagot.


Varrásnál itt arra kell figyelni,hogy hagyj szabadon 3-4 centit a gumibefűzéshez.


Tegyél biztostűt a gumi elejére és így fűzd be a gumit. Érdemes ilyenkor próbálni,hogy mekkora hossza legyen a guminak,ne legyen szoros,esetleg bő. Ha megvan a méret,ahhoz kb 1 centit adj és úgy vágd le,mert bizony ezt is össze kell varrni.
ha ez kész,akkor a nyitvahagyott szakaszt is összevarrhatod,és tádááám, kész a szoknya.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése