2012. október 28., vasárnap

Kezdjünk bele......

Hello,


Mit is mondhatnék,hogy is kezdhetném,annyi minden kavarog a fejemben, annyi minden érdekel manapság (is). Éppen ezért kezdek bele a blogírásba, talán ennek segítségével rendszerezem a gondolataimat,mert képtelenségnek találom,hogy mindenre maximálisan figyelmet fordíthatok.
Azért a legjobban jelenleg a gyermeknevelés, háztartási dolgok, és egészséges életmód érdekelne,minden ,ami jobb anyává,feleséggé és társsá tehet,illetve ami olyan érzetet nyújt a számomra,hogy megfelelek a magam elvárásainak.

Gondolkodásom kettős, mivel egyik oldalról vágynék arra az életre,amit egy vidéki kunyhó és önellátó életmód adhat, másrészt pedig az okostelefonok bűvöletében élek éppen. Tudom,hogy ellentmondásos,de így alakult.

Férjemmel egyre többször játszadozunk a gondolattal,hogy mennyivel jobb lenne kitörni a mókuskerékből és vidékre költözni,ahol önellátó gazdaságba kezdhetnénk, megtermelhetnénk mindazt,amire a mindennapokban szükségünk van - erről férjnek igencsak sajátos elképzelései vannak,mivel lassan 1 éve,hogy beleásta magát az egészséges táplálkozásba, és követ is jó dolgokat, amolyan "finomított" paleolit táplálkozást folytat. Ez az én szemszögemből úgy néz ki,hogy férj átvette az uralmat a konyha felett. Mindennap alkot valamit, a kenyérsütés a minimum.

Ezt a vidéki életízt úgy képzelném el,hogy akarva akaratlanul is több időnk lenne a gyermekeinkre, akár otthonoktatás keretei között is.  És a természetközeliség is nagyon vonzó számomra.
Ahogy elnézem a gyerekeim, az otthonoktatás elképzelhetetlen, fiamnál mindenképpen.Bármennyire tetszik a gondolat, sajnos nem lennék elég kreatív,de főként kitartó és következetes. Másrészt biztosan hiányolnák az osztálytársakat. Hiába,ők ebbe nőttek bele.


Annyi klassz bloggal találkoztam már, és mindig felmerül bennem a gondolat,vajon hogy csinálják azok a többgyerekes édesanyák,hogy rendben a háztartás, a gyerekek elégedettek, és még blogot is tudnak írni. Úgy szeretném tudni......
Ugyanis nekem most ennyi idő adatott meg a bejegyzésre.


Milyen csodás lenne,ha kevésbé felgyorsult világban élnénk,és nemcsak kapkodnánk a fejünket,rohannánk.


Férjemmel 3 gyerkőcöt nevelünk,legkisebb 1-jén 10 hónapos lesz (igen, újévi baba :) ), a legnagyobb pedig ugyanezen napon már 9. évét tölti. Kamilla pedig a második gyerkőc,ő 7 és fél éves, másodikas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése