2014. június 20., péntek

Könyvek gyerekeknekVakáció idején valahogy le kell tudni foglalni a már olvasni tudó és szerető csemetéket is.
A könyv erre nagyszerű megoldás, legalábbis nálunk nagy a csend addig,amíg az aktuális regény kiolvasásra nem kerül.


9-12 éves fiúknak ajánlom,ami nálunk bevált:
Joachim Masannek: A vad focibanda 13 részes sorozatát

Karl May : Winnetou köteteitJ.K. Rowling : Harry Potter kötetei    , igazi szerelem,nagy rajongás :)

Erich Kastner: Emil és a detektívek

"Emil élete nagy kalandjára készül: teljesen egyedül Berlinbe utazik, hogy meglátogassa a nagymamáját. Hatalmas kofferral száll fel a vonatra, zsebében pedig ott lapul száznegyven ropogós márka, melyet anyukája bízott rá. Mire Berlinbe ér, már megtapasztalja, hogy a felnőttek néha nagyon gonoszak tudnak lenni. A vonaton ugyanis egy férfi meglopja. A fiú attól fél, nem hinnének neki a rendőrök, ezért maga ered a tettes nyomába. De vajon nyakon tud csípni egy bűnözőt? Egyedül aligha. Egy csapatnyi detektív segítségével viszont talán igen! A briliáns logikájú Professzor, a lelkes Kis Kedd, a dudálós Gusztáv és a többiek még csak iskolába járnak, de elbánnak akár a legravaszabb gazemberrel is. Erre a berlini nyárra mindenki emlékezni fog: a gyerekek, a szülők, az újságírók, a rendőrség - de leginkább a tolvaj..."Rick Riordan: A villámtolvaj

"Rick Riordan, a szerző a legújabb amerikai Rowling. Eredeti, friss hang jellemzi - óriási a sikere!
A regény alapja a legrégebben futó, legnépszerűbb, legelevenebb szappanopera, a görög mitológia. Mindez vagánysággal, egy "problémás" fiú küldetésével fűszerezve. A tizenkét éves Percy Jacksont eltanácsolják az iskolából. Megint. Bármennyire igyekszik, úgy tűnik, képtelen távol tartani magától a bajt. De tényleg szó nélkül végig kell néznie, ahogy egy kötekedő kölyök molesztálja a legjobb barátját? Tényleg nem szabad megvédenie magát az algebratanárnővel szemben, amikor az szörnyeteggé változik és meg akarja ölni? Természetesen senki nem hisz Percynek a szörny-incidenssel kapcsolatban; abban sem biztos, hogy magának hisz. Egészen addig, míg a Minotaurusz be nem kergeti a nyári táborba. Hirtelen mítikus lények járkálnak ki-be a lakokba és Percy görög mitológia könyve megelevenedik. Rájön, hogy az olimposzi istenek a huszonegyedik században is élnek. Sőt, ami ennél is rosszabb, némelyiküket felbosszantotta: Zeusz villámát ellopták, és Percy az első számú gyanúsított. Percynek mindössze tíz napja van arra, hogy megtalálja és visszaadja a Zeusztól ellopott holmit, és békét teremtsen a háborúságban álló Olimposzon."


A foci VB miatt aktuális:
Luigi Garlando: Gól sorozata , ebből pl. az Irány Brazília c. kötet :)


Kármán Tibor: Egy focista naplójából


"Dinyó és barátai szeretnek focizni. Egy nap egy lelkész érkezik a faluba, és ez sok mindent megváltoztat a fiúk életében. Ifjúsági regény naplóformában fociról, barátságról, emberi értékekről, Istenről. Baranyai (B) András illusztrációival."

Lázár Ervin: Négyszögletű kerek erdő

Utóbbi könyv több iskolában kötelező olvasmány, ezt a tényt nem kell elárulni a germeknek és biztosan jókedvvel olvassa. :D

Már a fentiek is szép számú olvasnivalót kínálnak az ifjúságnak, de hamarosan folytatom a listánkon szereplő újabb könyvek ajánlását.
Lásd itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése