2014. július 7., hétfő

Ha rövid nyaralás külföldön, akkor Plitvice - képekkel

Ha nincs annyi szabadságunk, vagy épp szeretnénk a hosszabb nyaralás mellé beiktatni egy rövidebb kalandot, akkor a Plitvicei tavak nagyon jó választás lehet erre.

A napokban lesz 1 éve,hogy a 10 éves fiammal kettecskén bevállatuk ezt a túrát, egy 24 órás buszos kirándulást választva, és megérte. Igazán kalandos és természetközeli élményben lehet ott részünk, klassz kirándulás. Reggel 7-től délután fél 5-ig sétálgattunk, bejártuk,amit lehetett,és nem volt kimerítő ( pedig már 5. hónapban jártam a negyedik gyermekünkkel).
Igazi kikapcsolódás és feltöltődés, bátran ajánlom. Ottlétünkkor megbeszéltük,hogy ide még visszatérünk és a család többi tagjának is meg kell mutatnunk ezt a csodát. :)

Azt mondják a csapadék sűrűn előfordul arrafelé, éppen esett megérkezésünkkor is,kétségbe is estem, utólag kiderült,hogy nem kellett volna. :)
Esőkabátot mindenképp érdemes vinni, és nem kell megijedni a csapadéktól. Egyrészt rövid ideig tart (nekünk is 1 órácskát esett), másrészt a klíma miatt teljesen más elviselni ott az esőt,mint mondjuk itthon. 

Ilyen amikor esik az eső 


Jegyvásárláskor kapunk térképet,ami teljesen átláthatóan mutatja a túraútvonalat. Mi azt választottuk,amelyik a legátfogóbb képet adja, így a kisvonat után hajóztunk is később ( Talán a H útvonal volt)

Kisvonat esőben

Az eső hamar elállt , így az amúgy is lenyűgöző látvány a ragyogó napsütésben új arcát mutatta.
Muszáj megemlítenem a víz csobogó hangját, igazán kellemes , nyugtató hallgatni.Ilyen fahidacskákon vezet az út a víz felett      
Ottlétünkkor sok kisgyermekes családdal találkoztunk, többek toltak babakocsit is, teljesen vállalható a túra a picikkel is.

A nagy tavon ilyen hajóval közlekedhetünk

Hajóval eljuthatunk egy nagy rétre,ahol van étkezési lehetőség, sőt ajándékbolt is.

A víz ennyire tiszta

A tavak láttán sokaknak megjön a fürdőzési kedve, azonban ez tilos. Persze hallottam már olyat,hogy ennek ellenére megtették, de egyáltalán nem jellemző, nem ajánlom.

Ezért a látványért érdemes magasra mennünk

A fenti képen látható látványért cserébe pár lépcsőfokot azért meg kell tennünk,de határozottan érdemes.
Nem csalás, a víz valóban ilyen színű,ahogy lefotóztam.

A felfelé vezető út

Csónakázni is lehet az egyik tónál
Ilyen és ehhez hasonló vízeséseket láthatunk

Az út busszal 7 és fél órán át tartott, autóval biztosan gyorsabb,már csak a megállások miatt is.

Ha egy jó könyvünk is van,akkor még rövidebbnek tűnhet.

Szóval irány Plitvice! Legalább egyszer érdemes megnézni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése