2013. március 9., szombat

A tökéletes vizes piskóta receptje

Sok sütemény elkészítéséhez vizes piskótára van szükség, életem első sütése is ehhez kapcsolódik,és rögtön jól sikerült akkor is,noha nem volt gyakorlatom a konyhában tizenévesen. Talán Horváth Ilona receptje, sajnos már nem emlékszem pontosan.
Ha somlóit csinálok,akkor is ezt sütöm, ha tortára van szükség,akkor ezt  is lehet tölteni dekorálni, de az is elég ha megkenjük lekvárral vagy nutellával,esetleg pudinggal, a gyerekeim magában is szeretik.







Hozzávalók:
4 tojás,20dkg cukor,18dkg liszt,4 evőkanál víz, fél csomag sütőpor,2 evőkanál
étolaj.

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vízzel és az étolajjal /géppel is sokáig kell keverni/.
Kicsit besűrűsödik.A tojások fehérjét is felverjük kemény habbá.Az elkevert tojássárgájához
tesszük a lisztet és a sütőport,majd fakanállal jól összekeverjük,hogy csomómentes legyen.Óvatosan
belekeverjük a kemény habot.Kivajazott, lisztezett formába sütjük, előmelegített sütőben.

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm ki probálom .

    VálaszTörlés
  2. Sütni szeretnék, sok receptet elolvastam, de nem tudtam kihámozni, hogy sikeresebb, sárgájába először hab, utána liszt, vagy először liszt utólag hab! Ezt kikel majd tapasztalnom, magamnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gizella, én még mindig az utóbbi verzióra szavazok. Szivesen olvasnám,hogy hogy sikerült,melyik verziót választottad. :)

      Törlés
  3. Szerintem, utoljára a hogy hogy ne törjön össze nagyon..Bár én nem vagyok az a nagy sütős...

    VálaszTörlés